Over mijWie schuilt er achter deze wolkenblog en gedichtenblog? Dat ben ik: Hendrik-Jan de Wit. Ik dicht al sinds mijn tienerjaren. Mijmerend probeerde ik toen de wereld te vatten in een paar woorden. De gedichten heb ik niet meer, de houding nog wel. Ik gebruik taal voor het verklaren, duiden en vatten van de wereld om mij heen.

Haiku en hemelgedicht

De fascinatie voor de hemel is er ook al heel lang. Sterker nog: het is mij met een reformatorische paplepel ingegoten. Daarbij heb ik misschien een deel van het geloof verloren, maar de liefde voor het uitspansel zoals dat boven ons drijft, is gebleven.

Hemelfoto

Elke dag maak ik nu een serie foto's van de lucht zoals ik die boven mij zie. Hierbij ben ik eerlijk. Ik neem de hemel zoals het is. Als het een dag een grijze lucht is, dan accepteer ik dat. Als er enkel hemels blauw mij aanstaart, dan zet ik dat ook op de foto.

Psalmenproject

In de loop van de tijd zijn er een aantal dichtprojecten geweest. Het psalmenproject speelde in 2012 en 2013. Ik maakte hedendaagse varianten op de 150 psalmen. In het Dante-project heb ik de eerste 2 boeken van het meesterwerk van Dante verwerkt. Het idee is om een hedendaagse versie te maken van Dantes reis door hel, vagevuur en hemel.

Persoonlijke blog

Naast elke dag een gedicht op wolkenhemel, publiceer ik geregeld een blogpost op mijn persoonlijke blog hendrik-jandewit.blogspot.com.Geen opmerkingen:

Een reactie posten